De Duitse speelfilm Quellen des Lebens, met een hoofdrol van de Nederlandse actrice Lisa Smit, is geselecteerd voor het Black Nights filmfestival. Dit begint maandag in Tallinn, Estland.

Black Nights, dat duurt tot en met 1 december, wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd. Sinds het festival in 1997 begon, is het uitgegroeid tot een van de grootste filmfestivals van Noord-Europa. Quellen des Lebens draait in een speciaal programma met recente Duitse films.

Het is niet de eerste internationale erkenning voor de film met Lisa Smit. Hij draaide al op talloze festivals over de hele wereld.

Quellen des Lebens, waarin de 19-jarige Lisa Smit haar internationale speelfilmdebuut maakt, is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Smit speelt de zeventienjarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait.

Zusjes

De jonge Nederlandse actrice speelde eerder onder meer in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is momenteel iedere zondag te zien in de televisieserie Zusjes, als beste vriendin van hoofdrolspeelster Charlie Dagelet.

De actrice speelt ook een rol in het historische epos Kenau over de beroemde Haarlemse verzetsheldin, als jongste dochter van Monic Hendrickx. Deze film gaat begin 2014 in de bioscopen draaien.

Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien is.