Kevin Smith is tevreden over het kostuum van Batman in de superheldenfilm Batman vs. Superman.

Smith heeft al foto's gezien van Ben Affleck die het kostuum draagt. "Zoiets heb je nog nooit gezien", zegt Smith op zijn blog Hollywood Babble-on.

Smith werkte meermaals met Affleck samen, onder andere aan films als Mallrats, Clerks II en Jay and Silent Bob Strike Back.

"Voor een fan van stripverhalen zoals ik was het ongelooflijk", gaat de 43-jarige Smith verder. "Normaliter zie je Batman altijd in zijn zwarte X-Men-achtige pak. Maar Zack Snyder kan hiermee wegkomen."

Snyder blies onlangs de Superman-films nieuw leven in met zijn Man of Steel. Hij was dan ook de favoriet om Batman vs. Superman te regisseren.

Tot slot wil Smith nog eventuele criticasters op het hart drukken dat het pak er zeer stoer en vooral mannelijk uitziet. De pakken van zowel Batman als Robin werden in de films van Joel Schumacher nog voorzien van pronte rubberen tepels. "Bij dit pak is er geen tepel te zien", zegt Smith geruststellend.

De opnames voor Batman vs. Superman, met Henry Cavill als Superman, zijn al in volle gang. De film wordt medio 2015 in de bioscoop verwacht.