De thriller The Best Offer met de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks is genomineerd voor drie European Film Awards. Dat heeft de organisatie achter de EFA's zaterdagochtend bekendgemaakt.

De film maakt kans op de prijzen voor beste Europese film, beste regie en beste scenario. Eerder werd al gemeld dat de muziek van The Best Offer bekroond is met een European Film Award voor beste soundtrack van het jaar.

De thriller, die vertelt over de obsessie van een excentrieke veilingverkoper (Geoffrey Rush) voor de erfgename van een grote kunstcollectie (Hoeks), was in Italië zelfs een van de succesvolste bioscooptitels van de afgelopen jaren.

Berlijn

The Best Offer maakt bij de grote uitreiking van de European Film Awards in Berlijn in december ook kans op de European People's Choice Award. De film neemt het op tegen tien andere titels die door de organisatie genomineerd zijn. Het publiek kan de komende weken op de site van de awards stemmen welke productie de prijs uiteindelijk moet krijgen.

De meeste EFA-nominaties gingen trouwens naar de Belgische productie TheBroken Circle Breakdown. Opmerkelijk is trouwens dat The Best Offer in Nederland nog steeds niet in de bioscoop is uitgebracht.

Bekijk de trailer vav The Best Offer: