Jim Taihuttu krijgt vrijdagmiddag op het Noordelijk Film Festival de Award for Special Contribution to Northern Cinema voor zijn kickboksdrama Wolf.

Dat laat de festivalorganisatie weten. Met deze prijs eert het filmfestival in Friesland mensen die een bijzondere of unieke bijdrage aan de Noord-Nederlandse cinema hebben geleverd.

Taihuttu is samen met Julius Ponten van productiemaatschappij Habbekrats aanwezig op het festival om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

Taihuttu brak in 2011 door met Rabat, een roadmovie van een paar vrienden die een reis maken van Nederland naar Marokko. Hoofdrolspelers Marwan Kenzari en Nasrdin Dchar keren in het veel grimmigere Wolf, dat zich afspeelt in Amsterdam, terug als respectievelijk kickboksende draaideurcrimineel en diens doodzieke broer.

Antiek kompas

De Award for Special Contribution to Northern Cinema bestaat uit een antiek kompas, dat symbool staat voor de focus van het festival op de noordelijke cinema.

Taihuttu kreeg eerder deze maand op het Nederlands Film Festival in Utrecht een Gouden Kalf voor zijn regiewerk voor Wolf. De film is ook verkocht aan Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten.