Zoe Saldana, onder meer bekend van kaskraker Avatar, heeft aangegeven dat ze nu ook wel eens achter de camera te willen staan. 

"Het heeft met overleven te maken in de filmwereld", vertelt de 27-jarige actrice in het AD. "Bij een vrouw wordt altijd ook naar het uiterlijk gekeken. Als actrice ben je te veel afhankelijk van anderen."

Om zelf de beslissingen te nemen over de films die ze gaat maken wil Saldana daarom graag haar eigen films regisseren. En om alvast af te kijken hoe dat werkt zei ze 'ja' tegen een rol in Blood Ties, een nieuwe film van Guillaume Canet die nu te zien is in de bioscoop. "Guillaume is begonnen als acteur en regisseert nu films. Ik wilde zelf meemaken en observeren hoe hem dat beviel."

Klaar met acteren is Saldana echter nog niet. Sinds haar rol als blauwe prinses Neytiri in Avatar zit ze zeker niet om werk verlegen. "Avatar heeft mijn leven veranderd. Ik krijg sindsdien opeens van alles aangeboden, ook grote films. Dat is een luxe die ik nog nooit eerder heb meegemaakt."