Nijntje de film is vrijdagavond uitgeroepen tot de beste Nederlandse kinderfilm op het Cinekid Festival in Amsterdam. 

De film kreeg de Cinekid Leeuw Juryprijs ter waarde van 7.500 euro.

De publieksprijs voor beste Nederlandse kinderfilm ging naar de Spijt!. De belangrijkste prijzen voor film-, tv- en nieuwe media voor de jeugd, de Cinekid Leeuwen, werden vrijdag tijdens de slotavond uitgereikt.

De beste internationale kinderfilm was volgens de vakjury de Australische film De Raket. Die kreeg de Cinekid Leeuw Juryprijs van 15.000 euro. De publieksprijs in deze categorie ging naar de Argentijnse film Selkirk, de echte Robinson Crusoe.

Kinderkast

De Cinekid Gouden Kinderkast voor beste Nederlandse jeugdtelevisieprogramma was voor de speciale uitzendingen van Het Klokhuis over kindermishandeling (NTR). De makers kregen een een geldbedrag van 7.500 euro mee.

De juryprijs voor beste fictieprogramma ging naar Picknick met taart (KRO) en de publieksprijs hiervoor naar De avonturen van Pim & Pom (Nickelodeon). In de categorie non-fictie kreeg het tv-programma Achter de toren (KRO) de meeste stemmen van de vakjury en Het Klokhuis over kindermishandeling ging er hier ook nog met de publieksprijs vandoor.

De 27e editie van het internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor kinderen had afgelopen 1,5 week plaats op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam. Ook in andere steden waren Cinekidacitiviteiten.