De Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad werkt aan een Engelstalige remake van de Zuid-Koreaanse wraakfilm Sympathy for Mr Vengeance.

Het scenario is klaar, en Abu-Assad heeft zich aan het project verbonden. "We hebben nu een aantal grote acteurs benaderd voor de hoofdrol", vertelt de regisseur. "Zodra een van hen ja zegt, kunnen we in principe gaan draaien."

Sympathy for Mr Vengeance vertelt over een ontslagen fabrieksarbeider die de dochter van zijn ex-baas kidnapt om losgeld te eisen waarmee hij een dure transplantatie voor zijn zus wil bekostigen.

Het origineel uit 2002 is het eerste deel uit de zogenoemde 'wraaktrilogie' van regisseur Park Chan-Wook. Van het tweede deel, Oldboy, is recent al een Amerikaanse remake gemaakt. Deze versie, met in de hoofdrollen Josh Brolin en Samuel L. Jackson, draait vanaf eind november in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk trailer van het Zuid-Koreaanse origineel:

Omar

Van regisseur Abu-Assad ging eerder dit jaar op het festival van Cannes de thriller Omar in première. De film, over drie Palestijnse vrienden die een daad willen stellen tegen de Israëlische bezetter, won in Cannes de Grote Juryprijs van het programmaonderdeel Un Certain Regard. Omar, die vanaf begin november in de Nederlandse bioscopen te zien is, is dit jaar bovendien de Palestijnse inzending voor de Oscars.

Naast Sympathy for Mr Vengeance werkt Abu-Assad op dit moment aan een script van een roadmovie die zich weer in Palestina afspeelt. Ook is hij door producent Fox gevraagd om de verfilming van het boek The Mountain Between Us te regisseren.

"Maar dat project bevindt zich nog in een heel pril stadium", beklemtoont de filmer. Acteur Michael Fassbender zou volgens sommige media interesse hebben in de mannelijke hoofdrol.