De jeugdfilm Spijt! van Dave Schram, naar het boek van Carry Slee, maakt kans op twee Cinekid-leeuwen. De film is genomineerd voor zowel de Cinekid Leeuw Juryprijs als de Cinekid Leeuw Publieksprijs.

Dat maakt de organisatie van het Nederlandse jeugdfilmfestival donderdagmiddag bekend.

Ook Nijntje De Film van Hans Perk en Allez, Eddy! van Gert Embrechts komen in aanmerking voor de juryprijs, waaraan 7.500 euro is verbonden.

De Groeten van Mike! van Maria Peters en Lilet Never Happened van Jacco Groen dingen mee naar de publieksprijs.

Internationaal

In de categorie beste internationale kinderfilm zijn het Australische De Raket van Kim Mordaunt, het Zweedse Eskil en Trinidad van Christian Lo en het Oostenrijkse Your Beauty is Worth Nothing van Hüseyin Tabak genomineerd. Aan deze prijs is 15.000 euro verbonden.

De Raket en Your Beauty is Worth Nothing dingen ook mee naar de Cinekid kinderjuryprijs, evenals het Australische Satellite Boy van Catriona McKenzie. Naast een trofee krijgt de winnaar 1.500 euro.

Antboy

Tot slot reikt de Bernard van Leer Foundation een publieksprijs voor de beste internationale kinderfilm uit, die 15.000 euro waard is. Hiervoor zijn de genomineerden het Deense Antboy van Ask Hasselbach, het Noorse De Superheld van Christian Lo en het Argentijns/Uruguayaanse Selkirk, De Echte Robinson Crusoe van Walter Tournier.

De nominaties voor televisie en nieuwe media werden eerder al bekendgemaakt. De Cinekid-prijzen worden vrijdagavond uitgereikt, op de slotavond van het festival in de Westergasfabriek in Amsterdam.