De geheime liefdesrelatie die Simon Carmiggelt (1913-1987) en Renate Rubinstein (1929-1990) jarenlang hadden, wordt verfilmd.

Scenarioschrijver Ger Beukenkamp en regisseur Hans Hylkema werken aan een film over de jarenlange verhouding tussen de twee beroemde schrijvers in de jaren zestig en zeventig.

De speelfilm gaat Sarphatipark heten, liet Hylkema woensdag weten.

Het scenario is grotendeels gebaseerd op het boek Mijn beter ik uit 1991, waarin Rubinstein haar relatie met Carmiggelt uit de doeken deed. Ook spraken Beukenkamp en Hylkema met Maurits Rubinstein, een neef van de schrijfster.

De familie van Carmiggelt wilde volgens Hylkema niet meewerken. De kinderen van de schrijver hebben zich altijd gedistantieerd van het postuum verschenen boek van Rubinstein.

Liefde

Het verhaal in de film gaat over ''liefde op leeftijd'', licht Hylkema toe. ''De film laat zien hoe twee mensen door hun beroemdheid waren gedwongen hun relatie geheim te houden.'' Ook de ziekte multiple sclerose, waar Rubinstein aan leed, speelt een rol in het verhaal.

Over de cast is nog niets bekend. "Ik weet al wie ik in welke rol wil hebben, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen", zegt Hylkema.

Beukenkamp en Hylkema, die in september de Lira-scenarioprijs wonnen voor hun televisiedrama Den Uyl en de Affaire Lockheed, werken nog aan het scenario.

Het is de bedoeling dat de film in de herfst van 2014 te zien is. De scenarioschrijver en regisseur voeren gesprekken met verscheidene partijen over het uitbrengen van de film.

Chroniqueur

Dit jaar is het honderdste geboortejaar van Carmiggelt, die in 1987 overleed. Ter ere hiervan opent volgende maand de tentoonstelling Chroniqueur van het Dagelijks Leven in het Persmuseum en verschijnen de uitgaven Dwalen door Amsterdam met S. Carmiggelt door Henk van Gelder en een dundrukbundel met Kronkels, uitgegeven door Van Oorschot.