Tim Burton lijkt eindelijk oren te hebben naar een vervolg op zijn komedie Beetle Juice uit 1988. Jarenlang zei hij een vervolg alleen te overwegen als het scenario ijzersterk was. 

Dat lijkt nu te zijn geschreven, want Burton is in onderhandeling met filmstudio Warner Bros voor Beetlejuice 2, schrijft entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Grote vraag is of Michael Keaton weer beschikbaar is voor de hoofdrol. De verwachting is echter dat hij ja zegt, want de film was voor zowel Burton als Keaton een van de succesvolste uit hun carrière.

Het scenario is van Seth Grahame-Smith, die ook de vampierkomedie Dark Shadows voor Burton schreef. Ook schreef hij het scenario van Abraham Lincoln: Vampire Hunter, die Burton produceerde.

Nu zijn nieuwste film Big Eyes in postproductie is, heeft Burton binnenkort tijd voor nieuwe filmprojecten. Ook Keaton heeft na het afronden van Need for Speed weer ruimte in zijn agenda.

Beetlejuice 2 bevindt zich nog in een zeer pril stadium, dus over de aanvang van opnames is nog niets te zeggen, laat staan over een geplande premièredatum.