Johnny Depp heeft zaterdag tijdens het filmfestival in Londen de Fellowship Award, de oeuvreprijs van het British Film Institute, overhandigd aan acteur Christopher Lee.

"Ik had geen idee dat je zou komen", zei een verraste Lee volgens de BBC toen hij de prijs in ontvangst nam. "Ik moet mezelf even herpakken."

De 50-jarige Depp liet vooraf weten niet bij de uitreiking aanwezig te kunnen zijn omdat hij andere verplichtingen had.

Depp zei dat het een enorme eer was de prijs aan de 91-jarige Lee te mogen overhandigen. "Ik heb het genoegen gehad met Christopher te mogen werken. Dat was een droom die uitkwam."

Wederzijds

"Het is geweldig om met hem te werken, de droom van iedere acteur en zeker van iedere regisseur", prees Lee Depp. "Ik kan nog heel lang doorgaan, maar dan breng ik hem waarschijnlijk in verlegenheid."

Christopher Lee kreeg de Fellowship Award vanwege de bijdrage die hij leverde aan de cinematografie. Lee maakte in 1947 zijn acteerdebuut op de Britse televisie.

Zijn bekendste rollen zijn die van Bondschurk Francisco Scaramanga in The Man with the Golden Gun, jedi Count Dooku in de laatste Star Wars-trilogie en boosaardige tovenaar Saruman in de Lord of the Rings-films.