De Amerikaanse hitserie Glee stopt na het volgende seizoen. De allerlaatste aflevering van de serie zal overleden acteur Cory Monteith eren.

Dat heeft Ryan Murphy, een van de bedenkers van de serie, laten weten tijdens een benefietgala.

Murphy bevestigde daar dat het zesde seizoen van de serie de laatste zal zijn.

Hij onthulde aan TV Line dat het overlijden van Cory Monteith, een van de acteurs, hem heeft gedwongen om het einde dat hij in zijn hoofd had aan te passen.

"Het laatste jaar van de show, dat volgend jaar zal zijn, was geschreven rondom de personages Rachel (gespeeld door Lea Michele) en Finn (Cory). Ik wist al heel lang hoe ik het wilde laten aflopen. Ik wist zelfs wat het laatste shot zou zijn en Cory zat daar in", aldus Murphy.

De schrijver weet nog niet precies hoe ze het einde nu gaan inrichten. "Nu er zoiets tragisch is gebeurd, moet je even pauze nemen en daar opnieuw over nadenken. Dus dat doen we nu."

Eren

Murphy heeft wel bedacht dat hij zowel Monteith als zijn personage Finn wil eren in de serie. "Ik ga aankomende week vertellen aan de studio hoe ik alles wil eindigen. Ik denk dat het een goed einde is en het doet Cory ook eer aan en daar hou ik van."