Acteur Michael Fassbender doet niet aan Oscarlobby

Acteur Michael Fassbender gaat geen campagne voeren om een Oscar te winnen voor zijn rol in het slavenepos 12 Years a Slave. 

Dat heeft hij gezegd in een interview met het blad GQ Magazine.

Eerder deed de 36-jarige acteur wel mee aan het hele lobbycircus om een nominatie binnen te slepen voor zijn veelgeprezen rol als seksverslaafde in het drama Shame.

"Maar het was een kwelling", bekent hij. "Ik snap hoe het werkt, en ik doe alles om mijn films onder de aandacht te brengen. Maar hier doe ik niet meer aan mee. Ik ben een acteur, geen politicus." De acteur stelt dat hij de komende maanden ook veel te druk is met het draaien van nieuwe projecten.

Aandacht

De belangrijkste filmprijzen worden toegekend door de pakweg zesduizend leden van de Academy of Motion Pictures Sciences en Arts. Om bepaalde titels of acteurs die volgens makers een beeldje zouden moeten krijgen onder de aandacht te brengen, vindt er in de maanden december en januari intensieve lobby plaats in Hollywood.

In het al veelgeprezen 12 Years a Slave speelt Fassbender een plantage-eigenaar.

Eerder sprak ook acteur Joaquin Phoenix zich publiekelijk uit tegen het hele Oscarcircus. Hij noemde de uitreiking 'de slechtste wortel die ik in mijn hele leven heb gegeten'. Ondanks zijn tirade kreeg Phoenix trouwens wel een nominatie voor zijn rol in The Master.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie