Lotte Verbeek speelt heks in nieuwe Amerikaanse serie

De Nederlandse actrice Lotte Verbeek heeft weer een hoofdrol te pakken in een Amerikaanse serie. Zij gaat de rol spelen van de manipulatieve Geillis Duncan in de nieuwe sf-serie Outlander. 

Dat heeft producent Sony donderdag bekendgemaakt.

De serie is gebaseerd op de boeken van schrijfster Diana Gabaldon over een verpleegster aan het front in de Tweede Wereldoorlog die op onverklaarbare wijze naar de achttiende eeuw wordt getransporteerd.

Hier wordt zij gedwongen te trouwen met een Schotse veldheer. Verbeek speelt de vrouw die iedereen als heks ziet vanwege haar kennis over geneeskrachtige kruiden en planten.

The Borgias

Het is de tweede grote Amerikaanse serie voor de 31-jarige Verbeek in korte tijd. Eerder speelde zij een hoofdrol in de historische televisieserie The Borgias, die vertelde over een van de eerste maffiafamilies uit Italië.

Hierin speelde Verbeek de maîtresse van Jeremy Irons. De Nederlandse actrice brak door na haar rol in het drama Nothing Personal van Urszula Antoniak, waarvoor ze werd genomineerd voor een European Film Award.

Outlander is vanaf het voorjaar van 2014 op televisie te zien. Het is nog niet duidelijk of de reeks ook in Nederland te zien zal zijn.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie