Producent Scott Rudin heeft de filmrechten gekocht van het in september verschenen boek Five Days at Memorial over de nasleep van orkaan Katrina in 2005. 

Volgens de Amerikaanse film- en tv-website Deadline heeft Rudin de rechten verkregen met eigen geld. Over de regisseur of cast van de film is nog niets bekend.

Het boek van Pulitzer Prize-winnares Sheri Fink, naast journaliste en schrijfster ook arts, gaat over een ziekenhuis in New Orleans dat in de nasleep van orkaan Katrina wordt overstelpt met gewonden.

Als dan ook de stroom uitvalt, moet het personeel rigoureuze beslissingen nemen over leven en dood terwijl buiten chaos heerst en de stad wordt geplunderd.

Morfine

Patiënten die niet meer te redden zijn, worden volgespoten met morfine en naar een sterfkamer gebracht. Het boek focust zich op de vervolging van een arts en twee verpleegsters nadat wordt ontdekt dat twintig patiënten nog wel een overlevingskans hadden en dus met een overdosis morfine zijn vermoord.

In november verschijnt een andere boekverfilming van Rudin in de Nederlandse bioscopen, Captain Phillips. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse kapitein die zijn bemanning probeert te redden nadat zijn schip in 2009 werd gekaapt door Somalische piraten.

De hoofdrol wordt vertolkt door Tom Hanks.