Nieuwe delen Penoza op Thrillerfestival

Op zondag 27 oktober worden op het Thrillerfestival in Zoetermeer, in bioscoop Utopolis, op groot doek exclusief twee nieuwe afleveringen van het derde seizoen van Penoza getoond die dan nog niet op televisie zijn geweest. 

Het gaat om het vijfde en zesde deel van de populaire KRO-serie.

Het succesvolle Penoza vertelt over een huisvrouw (Monic Hendrickx) die na de gewelddadige dood van haar man wordt gedwongen zijn rol in een misdaadkartel over te nemen.

Het derde seizoen laat zien hoe deze Carmen van Walraven langzaam maar zeker haar hele gezin en haar nieuwe echtgenoot (Eric Corton) meesleept in haar criminele leven.

Thrillercity

Tussen 26 oktober en 3 november verandert Zoetermeer in 'thrillercity' tijdens de vijfde editie van het Nederlandse Thrillerfestival. Een week lang staat het spannende verhaal centraal en vinden er in Zoetermeer allerlei activiteiten rond het thema 'thriller' plaats.

Zo is de voorstelling De man die het wist te zien, een theaterbewerking die het Thriller Theater maakte van de gelijknamige film van Alfred Hitchcock, en vindt in het weekeinde in het stadshart van Zoetermeer een grote thrillerboekenmarkt plaats.

Onder anderen strafpleiter Gerard Spong, schrijvers Simon de Waal en Simone van der Vlugt en acteurs Lex Passchier en Filip Bolluyt zijn te gast op het festival. Op zondag vindt ook de uitreiking van de Crimezone Awards plaats, de enige publieksprijzen voor thrillers in Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie