De Duitse speelfilm Quellen des Lebens, met een hoofdrol van de Nederlandse actrice Lisa Smit, is geselecteerd voor Molodist, grootste filmfestival van de Oekraïne.

Het evenement, dat voor de 43e keer wordt gehouden, vindt dit jaar plaats tussen 19 en 27 oktober in Kiev. Het festival trekt doorgaans meer dan 125.000 bezoekers.

Quellen des Lebens draait in een speciaal programma met Duitse films. Het is niet de eerste internationale erkenning voor de film met Lisa Smit.

Eerder draaide het Duitse epos al op festivals in Tsjechië en Brazilië en werd de rol van de Nederlandse actrice uitbundig geprezen door het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Hollywood Reporter.

Familie Freytag

De film, waarin de 19-jarige Smit haar internationale speelfilmdebuut maakt, is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de zeventienjarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait.

De jonge Nederlandse actrice speelde eerder onder meer in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is binnenkort te zien de nieuwe NPS-serie Zusjes en in de bioscoop in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin, als jongste dochter van Monic Hendrickx. Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien is.