Sam Worthington gaat de rol van ontvoerder Willem Holleeder spelen in de Amerikaanse speelfilm Kidnapping Freddy Heineken. Dat laat distributeur A-Film maandag weten.

De 37-jarige geboren Engelsman werd wereldberoemd met zijn rol in Avatar uit 2009 en is daarnaast bekend als de krijger Perseus in de spektakelfilms Clash of the Titans en Wrath of the Titans.

Eerder werd al bekend dat Anthony Hopkins de rol van de ontvoerde biermagnaat Freddy Heineken speelt.

Jim Sturgess is te zien als Cor van Hout en de Nederlandse acteur Mark van Eeuwen als hun medeplichtige Frans Meijer. True Blood-acteur Ryan Kwanten neemt de rol op zich van ontvoerder Jan Boellaard, bijgenaamd De Poes, simpelweg vertaald met Cat.

Martin Erkamps, bijgenaamd Remmetje ofwel Brakes, wordt gespeeld door de Australische acteur Tom Cocquerel. Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de casting.

Amsterdam

De opnames van Kidnapping Freddy Heineken gaan eind deze maand van start in België. Daarna worden Amsterdam en New Orleans aangedaan. De regie is in handen van Daniel Alfredson, bekend van de twee Zweedse Millennium-films De Vrouw die met Vuur Speelde en Gerechtigheid.

Kidnapping Freddy Heineken is gebaseerd op de bestseller van misdaadjournalist Peter R. de Vries. De film vertelt hoe Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer in 1983 werden ontvoerd, waarna losgeld werd geëist.

Drie weken later werd 35 miljoen gulden betaald en twee dagen later werden Heineken en Doderer bevrijd door de politie. Een deel van het losgeld is nooit teruggevonden.

Onder indruk

"Ik werk nu al meer dan twee jaar samen met het team van Informant Media en ik kan niet anders zeggen dan dat ik behoorlijk onder de indruk ben van hun inzet en kunde", zegt De Vries, die bij de film betrokken is als adviseur.

De keuze voor Alfredson als regisseur noemt hij "een schot in de roos". De Vries: "Ik heb hem ontmoet en ik ben ervan overtuigd dat hij en de fantastische cast iedereen gaan verrassen."

Kidnapping Freddy Heineken verschijnt volgend jaar in de bioscoop.