Daniel Radcliffe ziet Harry Potter als springplank

Daniel Radcliffe denkt niet dat zijn rol als Harry Potter slecht voor zijn carrière is geweest. "Veel mensen willen geloven dat het een hindernis is, maar de filmserie heeft me juist geweldige kansen gegeven."

Dat schrijft de acteur in een bijdrage voor New York Daily News. "Het is eerder een springplank voor me geweest."

De Britse acteur is momenteel in New York voor de film Kill Your Darlings, waarin hij een jonge versie van de schrijver en dichter Allen Ginsberg speelt.

Eerder had hij in de Amerikaanse stad een rol in een toneelstuk op Broadway. "Gedeeltelijk doordat ik tien jaar lang dezelfde rol heb gespeeld, wil ik verschillende dingen uitproberen", zo legt hij zijn recente keuzes uit.

Over zijn veelbesproken homoseksuele seks-scène in Kill Your Darlings schrijft Radcliffe dat het misschien vooral schokkend is omdat veel mensen hem nog steeds als Harry Potter zien. "Ik accepteer het feit dat ik daar altijd mee geassocieerd zal worden en dat is prima."

Ginsberg

Radcliffe schrijft verder dat hij zich goed kan inleven in Allen Ginsberg. "We zien hem in een periode van zijn leven waarmee we ons allemaal kunnen identificeren. Het is iemand die probeert uit te vinden wie hij is."

De tip die hij kreeg van regisseur John Krokidas was dan ook zo weinig mogelijk onderzoek te doen naar het latere leven van zijn personage.

"Hij zei: je speelt niet Allen Ginsberg de grote Amerikaanse dichter. Jij speelt Allen Ginsberg, een jongen uit Paterson, New Jersey, die wanhopig hoopt aan Columbia University te studeren."

Open lucht

Het was niet makkelijk om de film daadwerkelijk op het terrein van de universiteit op te nemen.

"Het is onmogelijk je volledig te verliezen in een rol als je in de open lucht filmt", schrijft Radcliffe.

"Er is een scène waarin ik de trap van de bibliotheek voor het eerst oploop. Tijdens de opnames stonden aan elke kant van de trap ongeveer driehonderd mensen te kijken. Dat is iets waar je nooit aan went."

Tip de redactie