De Nederlandse film Hoe duur was de suiker van regisseur Jean van de Velde krijgt op woensdag 4 december een grote première in Paramaribo.

Voor de vertoning reizen schrijfster Cynthia McLeod, Van de Velde en hoofdrolspeelsters Yootha Wong-Loi-Sing en Genelva Krind af naar Suriname. Dat heeft distributeur Entertainment One donderdag bekendgemaakt.

Hoe duur was de suiker vertelt over twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Wong-Loi-Sing). Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk.

Hoe duur was de suiker was twee weken geleden de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Andere hoofdrollen zijn voor Kees Boot, Yannick van de Velde en Anna Raadsveld.

De film is nu in heel Nederland te zien. De release van Hoe duur was de suiker markeert de 150e verjaardag van de afschaffing van de slavernij in de toenmalige Nederlandse kolonie Suriname en de Nederlandse Antillen.

Bekijk de trailer:

Hoe duur was de suiker
Hoe duur was de suiker