Krap een halfjaar na zijn overlijden wordt gewerkt aan een komedie over de Amerikaanse filmcriticus Roger Ebert. 

De film, met als titel Russ & Roger Go Beyond, richt zich op zijn samenwerking met de omstreden regisseur Russ Meyer bij Beyond the Valley of the Dolls, de enige film waar Ebert ooit het scenario voor schreef. Dat laten de producenten weten.

Russ & Roger Go Beyond toont hoe Meyer en Ebert de film ontwikkelen en uiteindelijk gaan opnemen. Beyond the Valley of the Dolls uit 1970 werd goed ontvangen en was een commercieel succes.

Meyer is vooral bekend van cultfilms als Faster Pussycat en Kill, Kill, Kill. Beyond the Valley of the Dolls van Twentieth Century Fox was zijn eerste film voor een grote filmstudio.

De film, over drie meiden die actrice willen worden maar in Hollywood slechts afglijden in drugs en criminaliteit, zou een eindeloos getouwtrek blijken tussen de onafhankelijke filmmaker en de gevestigde studio. Een van de hete hangijzers was de leeftijdskeuring van de film.

Ebert overleed in april op 70-jarige leeftijd aan kanker. Meyer maakte zijn laatste film in 2001 en overleed drie jaar later, op 82-jarige leeftijd, aan longontsteking.