Actrices Noortje Herlaar (Moeder ik wil bij de revue), Monic Hendrickx (PENOZA II) en Mariana Aparicio Torres (Warriors) maken kans op een Gouden Kalf voor beste actrice in een tv-drama. 

Voor Hendrickx is dit de vierde nominatie.

Issaka Sawadogo (In het niets), Fedja van Huêt (Overspel II) en Pierre Bokma (De Prooi) werden genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste acteur in een televisiedrama.

Dat werd maandag bekendgemaakt op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De series Exit en De Prooi en de aflevering Warriors van de misdaadserie Van God Los hebben een nominatie in de wacht gesleept voor een Gouden Kalf voor beste televisiedrama.

De films Greifensee van regisseur Sonja Wyss, Nummer Veertien, Home van Guido van der Werve en de film Vingers van Michiel ten Horn zijn genomineerd voor beste korte film.

Documentaires

In de categorie Beste Korte Documentaire werden Astrid Bussink (Achter de toren), Erik van Lieshout (Janus) en Willem Baptist (Wild Zwijn) genomineerd.

Documentairemakers Simonka de Jong (The only son), Diego Gutierrez (Parts of a family) en Esther Hartog (Soldier on the roof) werden genomineerd voor beste lange documentaire.

Uitreiking

Dinsdag wordt duidelijk wie in de strijd zijn voor de Gouden Kalveren in categorieën als beste muziek, beste vrouwelijke en mannelijke bijrol, beste actrice en acteur, beste scenario en beste film. De uitreiking van de filmprijzen vindt vrijdag plaats tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

Ook werd er al een prijs uitgedeeld. Wolf, de zwartwitfilm van regisseur en scenarioschrijver Jim Taihuttu (Rabat), kreeg maandagavond van een jongerenjury de MovieZone NFF Award toegewezen.