De Amerikaanse critici zijn niet te spreken over Betrayal, de Amerikaanse remake die is gemaakt van de Nederlandse serie Overspel. 

De serie gaat zondagavond van start op zender ABC, maar de recensies zijn voorlopig weinig rooskleurig.

Veel critici vallen over de voorspelbaarheid en het feit dat de serie meer weg heeft van een soap dan van een spannende thriller. "Er gaat van alles gebeuren, maar de eerste aflevering geeft de kijker geen enkele reden om te blijven hangen", oordeelt de New York Times.

"De hoofdrolspelers hebben geen enkele chemie." USA Today is nog venijniger. "Seks, moord, rijkdom: deze serie heeft alles. Behalve dan een goed script, geloofwaardige personages of iets anders waardoor we verder zouden willen kijken."

Ook de Los Angeles Times is niet te spreken over Betrayal. "Er gaat vast een hoop spannends gebeuren, en alle personages belanden vroeger of later bij elkaar in rechtszaal of de slaapkamer. Maar het kan de kijker niets schelen." De Pittsburgh Gazette noemt de affaire waar de serie om draait "het meest saaie, mistroostige en slechtst ogende overspel in de tv-geschiedenis."

Hopeloos verliefd

De Nederlandse serie vertelt over een fotografe die hopeloos verliefd wordt op de advocaat van een familie Couwenberg die zich bezig houdt met schimmige praktijken.

In de pilot van de Amerikaanse versie speelden acteurs James Cromwell (24, Babe) en Henry Thomas (ET) twee hoofdrollen. In de Nederlandse versie speelden Sylvia Hoeks, Kees Prins, Fedja van Huet en Ramsey Nasr hoofdrollen.

De VARA-serie trok in 2011 gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering. Het tweede seizoen wordt komend najaar uitgezonden.