Nick en Simon hebben de soundtrack van de kerstfilm Midden in de winternacht ingezongen.

Het Volendamse duo maakte dat bekend tijdens de RTL Late Night-show van Humberto Tan.

''Het is een jazzy feel good nummer'', aldus Nick. De makers van de film hoorden dat Nick en Simon bezig zijn met het opnemen van een kerstalbum, dus was de keuze voor de Volendammers snel gemaakt.

Nick en Simon vertelden dat het naar omstandigheden goed gaat met de beroemde Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs, die onlangs kanker bleek te hebben. ''De uitslagen zijn goed, maar hij zal lang moeten herstellen'', weet Nick. ''Hij mag morgen het ziekenhuis uit'', vult Simon aan.

Cuba

Tot slot onthulden de twee zangers dat ze het nog moeilijk gaan krijgen in Cuba, het derde land waar ze een muzikaal reisprogramma opnemen. Het is niet de makkelijkste muziek om onder de knie te krijgen, vindt Nick.

''Het is echt verschrikkelijk lastig. De ritmes zijn heel ingewikkeld.'' De Volendammer bereidt zich dan ook voor door heel veel Cubaanse muziek te gaan luisteren.

En het feit dat Nick en Simon beiden geen Spaans beheersen wordt ook lastig. ''We moeten met handen en voeten duidelijk maken welke kanten we op willen.'' Toch zien de heren erg uit naar het tripje. ''Het wordt een hele inspirerende reis'', besluit Simon.