De film Feuten: Het feestje komt een week eerder uit dan gepland. Ruim vijfduizend fans tekenden in vier dagen tijd een online petitie om de première naar voren te halen. 

De film, gebaseerd op de televisieserie Feuten, verschijnt nu op 17 oktober, laat distributeur Independent Films dinsdag weten.

Raynor van de Water is actief lid van de Feuten-fanclub H.S.C. Mercurius, vernoemd naar de studentenvereniging die centraal staat in de serie. Hij startte zijn actie op vervroegdefeutenfilm.nl als ludieke grap.

"Het motto van de bijbehorende app is 'Als lid krijg je meer', en ik wilde wel eens uittesten wat lid zijn nu eigenlijk waard is", zegt Van de Water.

"Als trouwe leden krijgen wij de afleveringen van de serie een week eerder te zien, maar vervolgens moesten we wel twee weken wachten op de film. Daar was ik het niet mee eens en daarom begon ik, in eerste instantie als grap, de petitie. Ik had absoluut niet verwacht dat het zo'n groot succes zou worden en dat er ook echt naar ons geluisterd zou worden."

De Feuten-app is te downloaden in de App Store en Google play en heeft inmiddels meer dan 65.000 gebruikers.

Vervolg

Feuten: Het Feestje is een chronologisch vervolg op de succesvolle televisieserie, maar vertelt een op zichzelf staand verhaal.

In de film begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter, een rol van Tim Murck, vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt.

Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans, gespeeld door Manuel Broekman, heimwee naar zijn oude studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden alle remmen los te gooien op de sociëteit.

Het derde seizoen van de serie is momenteel op de maandagavond te zien op Nederland 3.