De film Spijt! is de eerste Carry Slee-verfilming die meer dan 400.000 bezoekers heeft getrokken.

De jeugdfilm van regisseur Dave Schram is daarom bekroond met een Platina Film. Deze prijs reikt het Nederlands Filmfestival uit bij alle vaderlandse producties die zoveel kaartjes hebben verkocht.

Het record van meest succesvolle Slee-film stond hiervoor op naam van Afblijven! uit 2006. Spijt! vertelt over tiener David, die merkt dat zijn klasgenoot Jochem steeds vaker wordt gepest.

Het begint met simpele geintjes, tot de situatie op de avond van een schoolfeest escaleert. De hoofdrollen worden gespeeld door Robin Boissevain, Dorus Witte, Stefan Collier, Dave Mantel, Nils Verkooijen en Jessica Zeylmaker.

Verliefd op Ibiza

De Platina Film werd zondagmiddag uitgereikt in bioscoop Pathé De Munt in Amsterdam. Regisseur Dave Schram en een groot deel van de jonge cast waren aanwezig. Het is de tweede film dit jaar die de prijs in ontvangst mag nemen. De eerste was de romantische komedie Verliefd op Ibiza van regisseur Johan Nijenhuis.

Spijt! draait na drie maanden nog steeds in bijna 100 bioscopen. De film is volgende week ook te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht.