De nieuwe komedie The World's End van acteur Simon Pegg is vanaf 14 november in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur Universal woensdag bekendgemaakt.

Eerder was besloten de komedie niet in de Nederlandse bioscopen uit te brengen omdat de verwachting was dat de film niet genoeg bezoekers zou trekken.

Daarop begonnen de fans een petitie om Universal op andere gedachten te brengen. Dit had in eerste instantie geen effect, tot acteur Simon Pegg via Twitter hoopvol nieuws bracht. "Ik weet uit betrouwbare bron dat de film toch in Nederland uitkomt", meldde hij.

Universal heeft officieel geen reden gegeven waarom The World's End nu toch naar Nederland komt. Het is niet de eerste keer dat een smeekbede van fans effect lijkt te sorteren. Eerder gebeurde iets soortgelijks met de griezelkomedie The Frighteners van regisseur Peter Jackson, waarvoor het blad Schokkend Nieuws toen een briefkaartenactie opzette.

Kroegentocht

The World's End is het laatste deel van de zogenaamde Cornetto Trilogy van Pegg en vertelt over een groep vrienden die een kroegentocht willen maken die ze als tieners nooit helemaal hebben kunnen volbrengen. Tijdens hun bizarre tocht begint het einde van de wereld. De vorige twee films in de trilogie waren de zombiekomedie Shaun of the Dead en de actieparodie Hot Fuzz.