De Duitse speelfilm Quellen des Lebens, met een hoofdrol voor de Nederlandse actrice Lisa Smit, is binnenkort te zien in Brazilië. 

Het epos beleeft begin oktober zijn Zuid-Amerikaanse première op het Festival do Rio 2013 in Rio de Janeiro, waar de film wordt vertoond in een speciaal programma met nieuwe Duitse films.

Eerder werd de film genomineerd bij de Duitse filmprijzen de Lola's en werd de rol van Smit uitbundig geprezen door het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Hollywood Reporter. Dat blad omschreef de rol van Smit en haar jonge medespeler Leonard Scheicher als "een wonder".

Quellen des Lebens, waarin de 19-jarige Lisa Smit haar internationale speelfilmdebuut maakt, is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de 17-jarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait.

Dokter Deen

De jonge Nederlandse actrice speelde eerder onder meer in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is vanaf eind oktober ook te zien in de tv-serie Zusjes, als beste vriendin van hoofdrolspeelster Charlie Dagelet. En vanaf begin 2014 in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin, als jongste dochter van Monic Hendrickx.

Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien is.