De 16-jarige acteur Nils Verkooijen, bekend van Spijt en Achtste-groepers huilen niet, werkt aan zijn eerste speelfilm. 

Hij schreef niet alleen het script voor Dansen op de vulkaan, maar neemt ook een deel van de productie voor zijn rekening en hij speelt de hoofdrol.

De inspiratiebron voor de film is zijn werk voor Stichting Stofwisselkracht, die zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

De tiener is ambassadeur van de stichting en werd geraakt door de persoonlijke verhalen van patiënten die hij sprak, laat een woordvoerder van Nils woensdag weten. De acteur hoopt met de film meer aandacht voor stofwisselingsziekten te genereren.

Stofwisselingsziekte

Verkooijen werkt voor Dansen op de vulkaan samen met klasgenoot Sjors Mans (17). De film gaat over de 16-jarige Maarten, die heel goed kan dansen maar ook een stofwisselingsziekte heeft. Hij wil genieten van het leven, maar loopt steeds tegen beperkingen aan. Moet hij zijn passie opgeven? En maakt hij nog wel kans bij grote liefde Roxanne?

Voor het script kreeg de jonge acteur hulp van regisseuse Adrienne Wurpel (Meiden van De Wit, Spangas, Divorce). Acteurs die hun medewerking hebben toegezegd zijn onder anderen Marcel Musters en Pamela Teves. De opnames begonnen in augustus, maar de initiatiefnemers hebben nog minimaal 8.000 euro nodig om de film af te kunnen maken.

Verkooijen is momenteel ook druk met de opnames voor de film Oorlogsgeheimen.