Regilio Tuur gaat zijn eigen leven verfilmen. De voormalig bokser is samen met regisseuse Miriam Kruishoop bezig het scenario te schrijven.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag.

Tuur werd in 1988, dit jaar 25 jaar geleden, wereldberoemd toen hij tijdens de Olympische Spelen in Seoul wereldkampioen Kelcie Banks in de eerste ronde versloeg.

De inmiddels 46-jarige Tuur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Banks hem destijds ernstig onderschatte en de wedstrijd laks had voorbereid. De winst in Seoul betekende voor Tuur het begin van een imposante carrière.

Tuur, bekend om zijn uitzonderlijke slagkracht, bokste in totaal 51 wedstrijden waarvan hij er 46 won. In 38 gevallen deed hij dat met een knock-out.

New York State

In 1991 zou Tuur met het New York State-kampioenschap zijn eerste proftitel winnen. Het jaar erop won de Rotterdammer in zijn geboortestad in Ahoy de Europese titel. In 1994 wist hij, wederom in Ahoy, de wereldtitel in de klasse JR Lightweight te bemachtigen.

Hij zou deze zes keer verdedigen en won de Ring der Kampioenen. Tuur stopte in 1997 met professioneel boksen. In 2011 keerde hij nog voor enkele partijen terug in de ring, maar besloot daarna het boksen definitief vaarwel te zeggen.

Gevangenisstraf

De film richt zich ook op de minder glorieuze dagen uit Tuurs leven. Zo wordt aandacht besteed aan zijn mislukte avontuur met zijn eigen kledinglijn, zijn roerige privéleven dat in 2000 resulteerde in een gevangenisstraf van vijf maanden, en het verborgen contact met zijn dochter.

Wanneer de nog titelloze film moet verschijnen is onbekend.