Regisseur Roland Emmerich heeft lang gewacht voordat hij wereldkundig maakte dat hij homoseksueel is. 

Hij wilde niet bekend staan als de 'homo-regisseur' en koos er daarom bewust voor om zijn geaardheid voor zich te houden, zo vertelt hij aan Spits.

"Toen ik net in Hollywood aankwam, wilde ik niet dat ik meteen een label zou krijgen. Voor je het weet, krijg je alleen maar homofilms aangeboden. Maar nu mijn bijnaam 'master of disaster' is ingeburgerd, durf ik eindelijk echt uit de kast te komen", legt Emmerich uit.

Emmerich is overigens wel bezig met het schrijven van een homofilm. De regisseur wil het verhaal vertellen van Stonewall Riots, de spontane protesten die in 1969 in New York uitbraken tegen de strenge anti-homowetten in die stad.

"Deze rellen waren het Rosa Parks-moment voor de Amerikaanse homobeweging. En de tijd is er ook rijp voor, nu zelfs de president zich in zijn inauguratiespeech heeft uitgesproken vóór het homohuwelijk."

Roland Emmerich is vooral bekend van de films Independence Day en The Day After Tomorrow. Zijn nieuwste film, White House Down, is vanaf donderdag in de bioscoop te zien.