Bracha van Doesburgh, Kitty Courbois en Tygo Gernandt zijn te zien in de nieuwe Nederlandse speelfilm Hartenstraat.

Ook Susan Visser, Benja Bruining en Georgina Verbaan hebben een rol in het speelfilmregiedebuut van Sanne Vogel. De cast van de romantische komedie werd vrijdag gepresenteerd in Amsterdam.

Hartenstraat speelt zich af rond de Negen Straatjes bij de Amsterdamse grachten. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar. Zo worstelt een gepassioneerde traiteur, gespeeld door Marwan Kenzari, met de scheiding van zijn vrouw, een rol van Stacey Rookhuizen.

De twee hebben een dochter die wordt gespeeld door Nadia Koetje. Tegelijkertijd opent een modieuze dame, Van Doesburgh, een modewinkel in de Hartenstraat. De dame botst geregeld met haar geliefde, een rol van Bruining.

Regie

Actrice Sanne Vogel maakte in juli bekend dat ze haar eerste speelfilm gaat regisseren. Destijds zei Vogel te hopen dat Jan Kooijman, haar tegenspeler uit Verliefd op Ibiza, een rol in haar film wilde spelen. Dat is gelukt. Naast Kooijman is ook Noah Valentyn te zien in Hartenstraat.

De film wordt vanaf zondag tot 8 oktober opgenomen in Amsterdam. Hartenstraat moet vanaf 17 april in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.