De Nederlandse acteur Yorick van Wageningen heeft een belangrijke rol in de nieuwe film van de veelvuldig bekroonde regisseur Michael Mann gekregen. 

Het project wordt momenteel onder de werktitel Cyber opgenomen in Aziatische steden als Hong Kong, Jakarta en Kuala Lumpur. Dat melden meerdere bronnen.

Cyber gaat over een Amerikaans-Chinese anti-cyberdiefstaleenheid die jaagt op een internationale hacker die zijn basis heeft in Zuidoost-Azië. De leider van deze speciale eenheid wordt gespeeld door acteur Chris Hemsworth (Thor). Andere grote rollen worden gespeeld door Viola Davis (The Help), de Chinese actrice Tang Wei en de Taiwanese acteur Wang Lee-Hom.

De rol van Van Wageningen is cruciaal voor het plot, maar wat hij exact speelt, is niet bekendgemaakt. De 49-jarige Van Wageningen is een van de succesvolste Nederlandse filmacteurs van dit moment. Hij speelt al jaren rollen in Hollywood en deelde het doek met talloze grote namen als Angelina Jolie, Vin Diesel en Martin Sheen.

Zijn laatste grote rol was in de verfilming van de thriller The Girl with the Dragon Tattoo. Regisseur Michael Mann maakte veel bekroonde films als Heat, The Insider en Manhunter. Cyber moet in 2014 in de bioscopen te zien zijn.