Géza Weisz gaat de rol van Wiplala vertolken in de gelijknamige familiefilm die eind volgend jaar in de bioscopen gaat draaien. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Weisz had eerder de hoofdrollen in de Carry Slee verfilming Timboektoe en Alleen Maar Nette Mensen van Robert Vuijsje.

Ook Wiplala is een boekverfilming. Het jeugdboek van Annie M.G. Schmidt verscheen in 1957 en gaat over een vader en twee kinderen die door het wondermannetje Wiplala worden verkleind en daardoor in allerlei malle situaties terecht komen.

Regisseur Tim Oliehoek is zeer tevreden over zijn hoofdrolspeler: "Géza ís Wiplala. Ik had hem al heel lang in mijn hoofd, maar ik dacht steeds: hij is te oud. Ik zocht iemand die een puber kon spelen, maar Géza is al 26 ofzo."

Na maanden casten nodigde Oliehoek hem toch maar eens uit. "Hij is een van de weinige acteurs die denk ik leuk is voor zowel kinderen als volwassenen. Hij is een filmster, je gaat snel van hem houden."

Peter Paul Muller

Peter Paul Muller, bekend van All Stars en Gooische Vrouwen, krijgt de rol van vader Blom, de familie waarbij Wiplala terechtkomt.

Het kleine mannetje 'tinkelt' het hele gezin per ongeluk klein. Oliehoek noemt Muller een "hele spannende" acteur. "Zijn groei is heel mooi om te zien: van een vader die alleen maar met zijn neus in de boeken zit maakt hij een omslag naar een open, amicale man."