Toen Mindhunters ruim twee jaar terug in Nederland werd opgenomen werden er bijrollen voor Antonie Kamerling en Daniël Boissevain beloofd. Nu de film eindelijk te zien is blijkt dat hun bijdrage beperkt blijft tot een kus aan een bar. @@@

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Hopelijk krijgt Kamerling meer te doen in Exorcist IV, waaraan Harlin momenteel als vervangend regisseur de laatste hand legt. En hopelijk valt die horrorfilm stukken serieuzer uitpakken dan het bespottelijke Mindhunters. De thriller valt alleen als hilarisch kat en muis spel te genieten en dient vooral niet serieus genomen te worden.

Poppenspeler

De Mindhunters uit de titel zijn een groep begaafde FBI-agenten in opleiding die als profilers de belangrijkste karakteristieken van een onbekende dader weten te duiden. Als laatste onderdeel van hun training worden de aspirant agenten (waaronder Christian Slater en LL Cool) op een eiland gedropt, waar baas Val Kilmer ze een laatste instructie geeft. Dat hun laatste opdracht bloedserieus is blijkt wel als er doden vallen. Iemand speelt een sadistisch spelletje met hen, maar is het een van henzelf, of is de mysterieuze poppenspeler Val Kilmer?

Veluwe

Mindhunters is net zo onwaarschijnlijk als de lokatie: de Veluwe blijkt in de film vlak achter de Zandvoortse duinen te liggen. Alles in Mindhunters dient met een fikse korrel zout dan wel zand genomen te worden, want de sadistische spelletjes die de FBI-agenten tot Tien kleine Negertjes reduceren zijn behoorlijk ver gezocht. Maar de vaart zit er goed in zodat je als toeschouwer blijft meedenken wie het volgende slachtoffer wordt en wie de dader moet zijn. Mindhunters is goed gemaakte flauwekul en daarmee prima popcornvermaak: luchtig en zonder nasmaak.

Het Parool: "de zoveelste Seven-kloon van dertien in een dozijn (..) gangbare kost voor de videotheek"
De Volkskrant: "groteske onzin, boordevol clichés"
In 40 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm