Dead in Tombstone, de nieuwe Amerikaanse actiefilm van de Nederlandse regisseur Roel Reiné, wordt voor de allereerste keer vertoond tijdens het festival Film by the Sea in Vlissingen.

De western, met in de hoofdrollen grote sterren als Mickey Rourke, Danny Trejo en Anthony Michael Hall, beleeft zijn eerste vertoning op vrijdagavond 20 september in het bijzijn van de regisseur.

De film gaat over een crimineel die na zijn dood zijn ziel aan de duivel verkoopt om wraak te nemen. Dead in Tombstone is de komende twee maanden op een aantal festivals over de hele wereld te zien. Daarna komt hij in de Verenigde Staten uit op dvd en 'video on demand'.

Pistol Whipped

Het is niet de eerste actiefilm die Roel Reiné in de Verenigde Staten maakt. Hij wist de afgelopen jaren de aandacht op zich te vestigen met relatief goedkope actiefilms als Scorpion King 3, Death Race 2 en 3 en Pistol Whipped, met acteur Steven Seagal in de hoofdrol.

Reiné is nu bezig met het voorbereiden van zijn eerste Nederlandse film in veertien jaar tijd: een epos over zeeheld Michiel de Ruyter. Deze moet naar verwachting volgend jaar worden opgenomen.