De Nederlandse jeugdkomedie Bounty met rapper Kleine Viezerik in de hoofdrol heeft een eervolle vermelding gekregen op het filmfestival van Pentedattilo in het zuiden van Italië. 

De jury roemde de film om de manier waarop wordt getoond hoe mensen uit totaal verschillende milieus kunnen samenleven. De 23 minuten durende film was een van de 24 finalisten in de categorie korte film.

"De films op het festival waren van een zeer hoog niveau, maar vaak wel erg serieus", vertelt regisseur Finbarr Wilbrink.

"Onze komedie was echt even heel iets anders. Het is heel gaaf om met allerlei Italianen naar Kleine Viezerik te kijken. En ze konden het wel waarderen. 'Bounty bellissimo', zeiden ze allemaal."

TV-serie

Het succes heeft Wilbrink al op ideeën gebracht. "We willen van Bounty een tv-serie maken", zegt hij. "En Kleine Viezerik heeft al laten weten graag nog een keer met mij te willen samenwerken."

Bounty gaat over de 11-jarige Tako, een bruine jongen die is geadopteerd door twee blanke lesbische vrouwen. Zijn hele leven fantaseert hij over wie zijn vader zou kunnen zijn: misschien wel Clarence Seedorf, Ruud Gullit of zelfs Barack Obama.

Dan denkt hij onomstotelijk bewijst te hebben gevonden dat de Amsterdamse gangsterrapper Kleine Viezerik hem heeft verwekt.

Debuut

In Bounty maakt Kleine Viezerik, die zichzelf speelt, zijn acteerdebuut. Hij is te zien naast Micha Hulshof, Miryanna van Reeden en Giorgio Sanches, die eerder dit jaar de finale van het Junior Songfestival haalde.

De film gaat in Nederland in première tijdens het Nederlands Film Festival dat in Utrecht plaatsvindt.