Komiek Ricky Gervais (52) gaat een film maken die gebaseerd is op zijn karakter in de Britse successerie The Office

In de bioscoopfilm zal hij zelf de hoofdrol van de niet zo geliefde kantoormanager David Brent spelen, die een nieuw pad inslaat.

Dat meldt The Independent. David Brent was de hoofdpersoon uit de mockumentary The Office op de BBC, die voor het eerst in 2001 werd uitgezonden. Van de Britse editie werden twee series gemaakt en wat kerstspecials.

De Amerikaanse remake kende negen seizoenen. Daarin heette David Brent Michael Scott, een rol die werd gespeeld door Steve Carell. De serie wordt uitgezonden op Comedy Central.

Youtubevideo's

Het karakter David Brent werd door Gervais eerder dit jaar uit de mottenballen gehaald voor een optreden tijdens Comic Relief. Daarna bracht Gervais wat Youtubevideo’s uit, Learn Guitar with David Brent.

Volgens Gervais 'worden de video’s de basis voor een film over David Brent, die het wil maken in de filmindustrie'. In de filmpjes is te zien hoe David Brent zelfgeschreven liedjes speelt op de gitaar. Gervais zit in een band waarmee hij geoefend heeft voor een optreden als zijn alter ego later dit jaar.