Marion Cotillard gaat de rol van Lady Macbeth spelen in de nieuwe verfilming van het beroemde Shakespeare-stuk Macbeth met Michael Fassbender in de titelrol.

Ze vervangt daarmee Natalie Portman, die het te druk heeft met haar regiedebuut over de Israëlische schrijver Amos Oz. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Macbeth is een van de bekendste tragedies van William Shakespeare, over de moedige en charismatische Schotse generaal Macbeth die van drie heksen te horen krijgt dat hij ooit op de Schotse troon zal zitten en daarna koning Duncan I om zeep helpt.

Verteerd door paranoïde angst ziet hij zich genoodzaakt steeds meer mensen te doden om zijn troon veilig te stellen. Uiteindelijk sleurt hij zijn vrouw mee de dood in.

Veelzijdig

"Cotillard heeft met haar rollen in La Vie en Rose en Rust and Bone al laten zien een zeer veelzijdig actrice te zijn", zegt regisseur Justin Kurzel. "Zij brengt een geheel frisse en spannende dynamiek in dit verhaal over twee geliefden die uit elkaar worden gerukt door oorlog en ambitie."

De film wordt geproduceerd door Iain Canning en Emile Sherman, die ook al het koningsdrama The King's Speech maakten, evenals het drama Shame, ook met Fassbender in de hoofdrol. De preproductie van de film start eind dit jaar.

Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend.