Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Filmpersonage uit Anchorman schrijft memoires

Ron Burgundy, het fictieve personage van acteur Will Ferrell uit de komediefilms Anchorman: The Legend of Ron Burgundy en het te verschijnen vervolg Anchorman: The Legend Continues, publiceert in november zijn memoires. 
Door Novum

Dat laat uitgeverij Crown Archetype woensdag weten. Hoewel de filmscenario's zijn geschreven door Ferrell en Adam McKay, worden deze memoires toegedicht aan Burgundy zelf.

De zelfingenomen nieuwspresentator heeft er nooit een geheim van gemaakt eigenhandig het wiel te hebben uitgevonden en de Eiffeltoren te hebben gebouwd met louter staal en doorzettingsvermogen.

Let Me Off at the Top!: My Classy Life and Other Musings belooft een intieme inkijk te geven in het leven van de presentator, zowel over zijn kinderjaren als op de werkvloer van de 24-uurszender Global News Network.

Vrouwen

Burgundy vertelt naar eigen zeggen openhartig over zijn vele, vele vrouwen, zijn hond Baxter en natuurlijk zijn nieuwsteam, waarmee hij het programma Action 4 maakt. "Ik weet niet of dit de beste autobiografie ooit is, daarvoor zit ik te dicht op het werk", zegt hij bescheiden. "Maar ik zal je dit vertellen: de eerste keer dat ik het boek las, zat ik te janken als een baby. Die kun je in je zak steken."

"Het lijstje met legendarische Amerikaanse nieuwspresentatoren is maar kort", zegt Mauro DiPreta, vicevoorzitter van Crowne Archetype. "Edward R. Murrow, Walter Cronkite en natuurlijk Ron Burgundy. Dit geschreven werk blijft nog jaren een klassieker."

Februari

Fans van Burgundy moeten nog tot februari wachten tot hij weer te zien is op het witte doek. Dan verschijnt de vervolgfilm Anchorman: The Legend Continues in de Nederlandse bioscopen. Naast de bekende cast bestaande uit onder anderen Ferrell, Steve Carell en Christina Applegate spelen ook Harrison Ford, Kristen Wiig en Sacha Baron Cohen rollen.

Aanbevolen artikelen