Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Brad Pitt

World War Z succesvolste Brad Pitt-film ooit

Het zombiedrama World War Z heeft wereldwijd het meest opgebracht van alle films waarin Brad Pitt ooit de hoofdrol speelde. 
Door Novum

De film met Pitt als oud-gezant van de Verenigde Naties die een zombiepandemie moet voorkomen, ging afgelopen weekend de 500 miljoen dollar voorbij. Zijn vorige record was Troy uit 2004. Die film haalde ruim 497 miljoen op.

Het kassucces van World War Z is des te opmerkelijker doordat de film in de weken na de première ineens in een dip kwam en dreigde te floppen.

Met een opbrengst van een half miljard is World War Z echter een onvervalste hit, zelfs met een budget van zo'n 220 miljoen dollar.

Problemen

Het verfilmen van World War Z, naar het gelijknamige boek van Max Brooks, was een langgekoesterde wens van Pitt. Toch blijft het de vraag of er een vervolg komt. De film had tijdens de draaidagen grote tegenslagen te verduren, waarbij de productiekosten de pan uit dreigden te rijzen.

Zo werd een enorme veldslag in Rusland opnieuw opgenomen na kritiek van een testpubliek. Desondanks was de vicevoorzitter van Paramount, Rob Moore, in juni nog vastbesloten een vervolg te maken.


Lees meer over:

Brad PittWorld War Z

Aanbevolen artikelen