Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Sumoworstelaar uit Ushi Must Marry overleden

Acteur en sumoworstelaar Mark Sagato is afgelopen weekeinde plotseling overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. 
Door Novum

Hij werd 37 jaar. Dat maakte zijn familie bekend. Sagato was begin dit jaar te zien als sumoworstelaar in de komedie Ushi Must Marry van Paul Ruven en had ook rolletjes in Ocean's Thirteen en Pirates of the Caribbean 3.

"Mark zag het zelf al een tijdje aankomen", zegt Ruven maandag over de tweehonderd kilo zware Hawaïaan. "Hij kon niet lang lopen en zweette de hele dag omdat Nederlandse hotels geen airco hebben zoals in de Verenigde Staten. Hij was ongezond en wilde al langer stevig afvallen."

Donaties

Sagato's Amerikaanse vriendin biedt op haar website de mogelijkheid om donaties te maken om Sagato een waardig afscheid te kunnen geven. "Dat gebeurt in de VS wel vaker, want veel mensen hebben daar geen uitvaartverzekering", weet Ruven.

Sagato was een graag geziene acteur die een sumoworstelaar kon spelen. "Hij kon gewoon nadenken en sprak zeer goed Engels", vertelt Ruven.

"De meeste sumoworstelaars worden op hun 9e in een isolement geplaatst en mogen daarna, onder begeleiding, wel eens een filmset bezoeken. Maar die kunnen nauwelijks zelf nadenken. Mark kon ook echt acteren."

Bekijk de trailer

Pacino

Ruven werkte ook met Sagato aan zijn volgende film, Son of Scarface, waarin een jongen op zoek gaat naar Al Pacino omdat hij denkt dat die zijn vader is. "In die film vertelt Mark in een scène dat hij Pacino ooit ontmoet heeft. Dat was ook in werkelijkheid zo, op de set van Ocean's Thirteen."

De opnames voor Son of Scarface zijn al een tijd geleden afgerond, dus Sagato's dood heeft geen invloed op de productie. De film wordt in de eerste helft van volgend jaar verwacht.

Aanbevolen artikelen