All Is By My Side, een biografische film over het leven van rockgitarist Jimi Hendrix, gaat in première tijdens het Toronto International Film Festival dat van 5 tot 15 september in de Canadese stad plaatsvindt. 

De rol van Hendrix wordt gespeeld door André Benjamin, alias André 3000 van het hiphopduo OutKast. Opmerkelijk is dat de gefilmde biografie helemaal geen muziek van de legendarische gitarist zal bevatten.

De film, waarvan de titel is ontleend aan Hendrix’ lied Angel, is de eerste grote documentaire van de Amerikaanse schrijver en filmmaker John Ridley en focust op de doorbraakjaren van de rockpionier in Engeland. Naast André Benjamin zijn er belangrijke rollen voor de Britse actrices Imogen Poots en Hayley Atwell die Hendrix’ vriendinnen Linda Keith en Kathy Etchingham spelen.

Ridley kreeg geen toestemming om muziek van Hendrix in de film te gebruiken. Daardoor komt de nadruk helemaal te liggen op het privéleven van de rockgitarist die op 18 september 1970 op 27-jarige leeftijd overleed aan een overdosis slaappillen in combinatie met alcohol. Er is wel muziek te horen van Waddy Wachtel, een vermaarde Amerikaanse sessie-gitarist die aan honderden albums van anderen meewerkte.

Of en wanneer de film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.