Opnames Toen was geluk heel gewoon van start

De opnames van de bioscoopfilm Toen was geluk heel gewoon - De Film gaan op 9 augustus van start. 

De speelfilm is gebaseerd op de gelijknamige comedyserie, die miljoenen kijkers jarenlang aan de televisie gekluisterd hield. Dat maak Just Film Distribution bekend.

Gerard Cox (Jaap Kooijman), Joke Bruijs (Nel Kooijman) en Sjoerd Pleijsier (Siem Stokvis) vertolken de hoofdrollen. Ook meneer Harmsen, gespeeld door Huib Rooymans, is weer van de partij.

De deelname van Rooymans was lang onzeker. De acteur vond dat zijn karakter te klein bleef in de film. Pas deze week meldde RTL Boulevard dat de acteur toch mee zou doen aan de film.

TV-serie

De serie liep 16 jaar en telde 229 afleveringen. In 1999 won de serie de Gouden Televizier Ring. De bioscoopfilm speelt zich af in 1974, het jaar waarin de karakters in de televisieserie waren beland toen de serie stopte.

De film begint als het Nederlandse voetbalelftal de heroïsche WK-finale van aartsrivaal West-Duitsland verliest. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit frustratie de nieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor de rest van de film, die in 2014 in de bioscopen gaat draaien.

Tip de redactie