Sylvester Stallone terug als Rocky in spin-off

Sylvester Stallone keert terug als bokser Rocky Balboa in de spin-off Creed. De film gaat over de kleinzoon van Apollo Creed, de bokser die in Rocky II, III en IV werd gespeeld door Carl Weathers.

Waar grootvader Creed en Balboa nog tegenstanders waren, gaat de kleinzoon bij hem in de leer. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Kleinzoon Creed is door het succes van zijn boksende grootvader in alle weelde opgegroeid. Hij hoeft niets te doen om aan zijn centen te komen, zeker niet te boksen.

Maar de jongen is een groot talent en hoewel zijn familie er niets van wil weten, besluit hij toch de ring in te stappen. Hij zoekt Balboa op, de man die zijn opa van de troon stootte, en wil dat die hem coacht. Balboa geniet echter van zijn welverdiende pensioen en heeft weinig zin om weer de bokswereld in te stappen.

Regie

Voor de regie van Creed tekent Ryan Coogler. Hij heeft Michael B. Jordan gecast als Creed. Coogler en Jordan maakten samen voor nog geen miljoen dollar de onafhankelijke film Fruitvale Station. Het biografische drama won dit jaar zowel de publieksprijs als de juryprijs op het filmfestival van Sundance, en de prijs voor beste debuutfilm op het filmfestival van Cannes.

Na de zesde en laatste Rocky-film, Rocky Balboa uit 2006, was de rek wel uit de reeks. Coogler lijkt Creed echter vooral als een drama en niet als actiefilm te willen aanpakken.

Musical

Stallone is momenteel bezig met het op de planken zetten van een musicalversie van de eerste Rocky-film. Naar verluidt was hij meteen enthousiast toen hij werd benaderd voor Creed. Wanneer de film moet uitkomen is nog onbekend.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie