James Franco maakt kans tijdens filmfestival Venetië

Films van James Franco, Stephen Frears en Terry Gilliam zijn dit jaar geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Venetië. 

Het oudste filmfestival ter wereld maakte donderdag de twintig films bekend die kans maken op de Gouden Leeuw.

Franco maakt kans met zijn drama Child of God, waarin hij zelf ook de hoofdrol speelt. Frears is geselecteerd met het drama Philomena met Judi Dench en Steve Coogan en Gilliam, bekend van Monty Python, komt met het drama The Zero Theorem met Matt Damon, Tilda Swinton en Christoph Waltz.

Ook Scarlett Johansson mag dit jaar op de rode loper van Venetië verschijnen. Haar sciencefictionfilm Under the Skin is ook genomineerd voor een Gouden Leeuw. Andere te verwachten filmsterren zijn onder anderen Nicolas Cage, Zac Efron, Billy Bob Thornton, Paul Giamatti en Jesse Eisenberg. Lindsay Lohans nieuwe film The Canyons draait buiten de officiële selectie.

Opening

Vorig jaar won de Koreaanse filmmaker Kim Ki-Duk de Gouden Leeuw voor zijn drama Pieta. Zijn nieuwe film Moebius is dit jaar te zien buiten de officiële selectie.

Het filmfestival in de Italiaanse stad trapt 28 augustus af met de 3D-film Gravity, waarin Sandra Bullock en George Clooney in de problemen raken in de ruimte. Het is de eerste keer dat het festival opent met een 3D-film.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie