De derde film in de All Stars-reeks is in de maak. 

Regisseur Jean van de Velde en scenarist Robert Alberdingk Thijm (A'dam-E.V.A.) werken op dit moment aan het scenario van een zogenoemde prequel, die toont hoe de bekende voetbalvrienden elkaar op de middelbare school hebben leren kennen.

Dat heeft producent Rolf Koot donderdag bekendgemaakt. "We zien hoe alle bekende personages met elkaar in contact komen in de eerste zomer na de brugklas", vertelt hij.

"De film speelt zich af begin jaren 80. Het verhaal moet een beetje het gevoel uitstralen van Stand by me van Rob Reiner." 

De beroemde verfilming van het boek van Stephen King vertelt over vier jongetjes van 12 die tijdens een speurtocht naar een overleden dorpsgenoot volwassen worden.

Jonge acteurs

Het is de bedoeling dat de nog naamloze All Stars-prequel komende zomer wordt opgenomen. Het is nog niet duidelijk welke jonge acteurs de rollen van Bram, Hero, Johnny, Mark, Willem en Peter gaan spelen.

De eerste All Stars-film kwam uit in 1997 en was een grote bioscoophit. Twee jaar geleden ging het vervolg Old Stars in premiere, waarin wordt verteld hoe het de vrienden uit het eerste deel tien jaar later vergaat als zij voor de bruiloft van Bram naar Spanje reizen. Ook werd er een serie gemaakt die drie seizoenen liep, en volgden er een aantal buitenlandse remakes.

De prequel betekent overigens nog niet dat het plan voor het vervolg Bold Stars, waarin regisseur Van de Velde wil tonen hoe het met de vaste personages gaat als ze tegen de vijftig zijn, niet doorgaat, beklemtoont producent Koot.

Het is de bedoeling dat in deze film wel acteurs als Thomas Acda, Danny de Munk, Daniël Boissevain, Peter Paul Muller en Kasper van Kooten terugkeren.