Nederlandse films naar festival Texas

Het Filmfestival van Austin in de Amerikaanse staat Texas heeft dit jaar twee Nederlandse titels in de selectie opgenomen. 

De zwarte komedie Borgman van Alex van Warmerdam en De Wederopstanding van een Klootzak van Guido van Driel zijn eind oktober te zien tijdens de 20e editie van het evenement.

Zeker voor Borgman betekent dit het vervolg van een zegetocht over de hele wereld. In mei werd de film, over een mysterieuze vreemdeling die zich op een dag in het leven van een rijk gezin opdringt, als eerste Nederlandse titel in bijna 40 jaar uitverkoren voor de competitie van het Festival van Cannes.

Eerder deze maand won Borgman ook al de competitie op het Europees Film Festival in Servië en sleepte de Golden Tower Award in de wacht. De hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis en Jan Bijvoets.

De Wedersopstanding van een Klootzak is het regiedebuut van de Nederlandse regisseur Guido van Driel. De tragikomedie over een huurmoordenaar (Yorick van Wageningen) die na een aanslag op zijn leven op zoek gaat naar de dader draaide in februari op het IFFR in de Tiger Competitie.

Borgman draait vanaf eind augustus in de Nederlandse bioscopen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie