'The Smurfs 2 krijgt toegang tot China'

Goed nieuws voor The Smurfs 2. Nadat China recentelijk de distributie van enkele grote Hollywood-films verbood, lijken de autoriteiten de nieuwe Smurfen-film wel het groene licht te zullen gegeven. 

Dat meldt Variety op basis van enkele bronnen.

Eerder deze maand besloot China onder meer de zombiefilm World War Z en de animatiefilm Despicable Me 2 uit de bioscopen te weren. Vooral het verbod op de laatstgenoemde film kwam voor Hollywood volledig onverwachts.

Volgens Variety kreeg The Smurfs 2 (in Nederland De Smurfen 2) onlangs wel goedkeuring van de keurmeesters in China. Desondanks is er nog geen releasedatum en lijkt de distributie van de sequel alles behalve verzekerd.

De Chinese overheid staat er om bekend om soms op het laatste moment nog van gedachte te veranderen, daar waar het buitenlandse films aangaat. Vaak zonder aankondiging of opgaaf van reden. Zo trokken de censoren Django Unchained en The Croods eerder dit jaar alsnog terug uit de bioscopen, dit terwijl de films al enkele dagen draaiden.

China is voor de filmstudios een lucratieve afzetmarkt. Zo bracht het eerste deel van The Smurfs begin vorig jaar in China ruim 40 miljoen dollar op.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie