Bruce Willis en Helen Mirren krijgen geen genoeg van elkaar

Het tweede deel van de actiefilm Red is pas net uit, maar de hoofdrolspelers kijken nu al uit naar een derde deel. Bruce Willis, Helen Mirren en Mary-Louise Parker kunnen naar eigen zeggen geen genoeg van elkaar krijgen.

"Ik weet vrijwel zeker dat iedereen meteen ja zou zeggen als ze het ons vragen", aldus Helen Mirren in een interview met NU.nl.

Red 2 is het vervolg op het succesvolle eerste deel uit 2010, waarin een groep gepensioneerde geheim agenten weer in dienst treedt. Volgens Mirren een grappig onderwerp, maar dat is niet de reden waarom iedereen graag weer mee wil doen.

Het gaat echt puur om de mensen, niet om het feit dat het zo leuk is om rond te lopen met een vuurwapen en om je heen te schieten. Het had een hele serieuze film kunnen zijn over Alzheimer, en dan had het niet uitgemaakt. Het gaat om de mensen met wie je werkt."

Aanschuiven

Ook Mary-Louise Parker zou om die reden meteen aanschuiven als zij gevraagd wordt voor het geplande derde deel.

"Iedereen gaat na de opnames nog lekker samen uit eten, terwijl het heel vaak zo is dat je na een lange draaidag allemaal je eigen weg gaat. En dat is echt geluk hebben, als je zo lang opnames met elkaar hebt en het goed met elkaar kan vinden."

Het eerste deel bracht drie jaar geleden ruim tweehonderd miljoen dollar (152 miljoen euro) op, volgens Willis een goede reden voor de filmmaatschappij om ook vast te beginnen aan een derde deel.

"De studio is heel blij met de films en de opbrengsten. Naar Hollywood-maatstaven hebben deze films heel veel geld opgehaald. En als ze mij vragen voor het derde deel zeg ik ook weer ja."

Red 2 is vanaf 25 juli te zien in bioscopen.

Bekijk het interview:

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie